Börja med rotfrukterna i tid, dom ska stå inne i ugnen i minst en timme, i 200 °. Skala och skär potatis i klyftor, palsternacka och morötter i stavar, röd lök i lite större bitar och lägg i en ugnssäker form. Ringla över olivolja, strö på salt och dragon. Rör runt med händerna tills allt är blandat och sätt in i ugnen. Rör då och då så det inte bränner fast.1 burk kikärtor (4 dl)
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
Persilja
1½-2 tsk spiskummin
1 ägg
2 msk potatismjöl
Salt, peppar
Mixa kikärtorna med stavmixer, i matberedare eller med en gaffel. Finhacka lökarna och persilja. Blanda ner i kikärtorna och pressa eller riv ner vitlöksklyftorna. Rör i spiskummin, ägg, potatismjöl, salt och peppar till en jämn smet. Forma till bollar och stek i olja i ca. 5 min.
2 vitlöksklyftor
Persilja
1½-2 tsk spiskummin
1 ägg
2 msk potatismjöl
Salt, peppar
Mixa kikärtorna med stavmixer, i matberedare eller med en gaffel. Finhacka lökarna och persilja. Blanda ner i kikärtorna och pressa eller riv ner vitlöksklyftorna. Rör i spiskummin, ägg, potatismjöl, salt och peppar till en jämn smet. Forma till bollar och stek i olja i ca. 5 min.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar