Receptet räcker till ca. 2 personer.

1 burk krossade tomater (400-500 gram)
Kokande vatten, ca. 3-5 dl
ca. 3-4 dl ris
½ röd lök
1 grönsaksbuljongtärning
Häll krossade tomater i en kastrull och sätt plattan på medelvärme. Häll i kokande vatten, från vattenkokaren, och riset. Skala en halv lök och släng i tillsammans med en buljongtärning. Låt koka upp och lägg sedan på ett lock och låt puttra på låg till mellanvärme ca. 20 minuter. Ta upp löken och servera med lite riven parmesan, om du vill.
Scones med torkade aprikoser, 2 bröd
2 dl vetemjöl
1½ dl grahamsmjöl
½ dl vetegroddar
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
50 gram smör
1½ dl filmjölk
Torkade aprikoser
Sätt ugnen på 250°. Blanda dom torra ingredienserna i en bunke tillsammans med aprikoserna som du klipper i mindre bitar. Blanda ner smöret och rör till en grynig massa, tillsätt filmjölken och knåda ihop till en deg. Dela degen i två bitar och platta ut dom lite på mjölat bakbord. Lägg på pappersklädd plåt och skåra ett kryss i varje. Grädda i mitten av ugnen i ca. 10 minuter tills dom får fin färg.Servera nygräddade!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar