fredag, februari 17, 2012

Tobbes salsakyckling

Kyckling på fredag känns nästan lika klyschigt som tacos på fredagar. För oss blir det varken eller idag, men jag tänkte tipsa er om en riktigt god och enkel kycklingrätt som Tobbe gjort tre gånger till mig nu. Två gånger i somras och en gång nu på alla hjärtans dag. En av gångerna i somras kom jag hem från jobbet ganska trött och hungrig, och överraskades av att han dukat upp ute på balkongen. Så himla mysigt! (Det är från det tillfället bilden är tagen dessutom.) Nu längtar jag efter våren och sommaren. Långa dagar vid havet, picknick och promenader i Slottsskogen och Botaniska. Glass, sol, och varma nätter. Våran första Göteborgssommar, ska bli så underbart på alla sätt och vis!

2-3 personer
3 kycklingfiléer
1 röd paprika, väldigt finhackad
1 röd lök, finhackad
1 burk krossade tomater
1-2 msk tomatpuré
Lite soya
2 tsk socker
Torkad basilika (eller färsk)
Chilipulver
Paprikapulver
Citronsaft
Olivolja, lite smör
Salt, peppar

Dela varje kycklingfilé i tre bitar, bryn kycklingbitarna i olja och smör i en kastrull/gryta tills dom får lite yta, krydda med salt, peppar, basilika, lite citronsaft, paprika- och chilipulver. Ta ur kycklingen och släng i paprika och lök i kastrullen/grytan. När paprikan är mjuk tillsätter man soya, tomatpuré, krossade tomater, socker och kryddar med basilika, chili- och paprikapulver, citronsaft, salt och peppar. Låt puttra ett ganska bra tag på låg värme. Sätt samtidigt ugnen på ca. 225°-250°. Lägg kycklingen i en ugnsform och häll över såsen. Sätt in i mitten av ugnen och låt stå tills kycklingen är klar, ca. 15-20 minuter. Servera med quinoa, ris eller bröd och en sallad!

2 kommentarer:

  1. Utbildning! Kommer dit midnatt på måndag, sen utb tis&ons och sen hem direkt på ons eftermiddag, så det är fullspäckat schema. Annars hade jag ju naturligtvis hört av mig i god tid och styrt upp en liten date!! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ahaa, spännande! Haha, okej :) Hoppas du får det bra!

      Radera