fredag, mars 26, 2010

Korv & Mos, Lyx edition

Korv och mos kanske låter som en fruktansvärt trist fredagsmiddag, men det här receptet är riktigt gott! Och moset med parmesan är så ljuvligt att jag skulle kunna äta ihjäl mig på det!

6-8 normalstora potatisar
1 dl riven parmesan
25 gram smör
1 dl grädde + 1 dl mjölk
Salt, peppar
400 gram falukorv
1 röd lök
ca. 1½ msk dijonsenap
ca. 2 msk tomatpuré
ca. 3 msk creme fraiche
Riven ost

Skala och koka potatisen mjuk. Mosa med en gaffel eller potatisstöt, rör ner parmesan, smör, grädde, mjölk, salt och peppar och vispa till ett luftigt mos. Sätt ugnen på 175
°.
Skiva löken och skär korven i skivor och lägg i en skål. Tillsätt dijonsenap, tomatpuré och creme fraiche, rör runt tills allt är ordentligt blandat. Lägg moset på ena sidan av en ugnsfast form, och falukorvsblandningen på den andra. Strö riven ost över korven och gratinera i ca. 30 minuter.

(Det är jättegott att blanda ner skivade, färska champinjoner i korvblandningen också. Och ev. delade cocktailtomater.)

Det kanske inte ser så kul ut, men skenet bedrar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar