söndag, mars 21, 2010

Lasagne

Lasagne är nog bland det godaste jag vet i matväg. Det är dock en hel del jobb bakom en riktigt god lasagne, men ibland är det värt mödan!

400-500 gram nötfärs
400-600 gram krossade tomater
1½ hackad lök
2 vitlöksklyftor
2 rivna morötter
2,3 msk tomatpuré
1½ buljongtärning
En skvätt soya
Salt, peppar, basilika
Smör
Lasagneplattor, riven ost

Sätt ugnen på 200°. Fräs lök, vitlök och morötter i lite smör i en stor panna. Bryn köttfärsen och häll på krossade tomater, tomatpuré och en buljongtärning. Tillsätt lite soya, salt, peppar och basilika. Låt puttra på medelhög värme, desto längre desto godare! Under tiden kan du göra bechamelsåsen.

25 gram margarin
4 msk vetemjöl
1 liter mjölk
Salt, peppar

Smält margarinet i en kastrull och vispa/rör ner mjölet. Häll i mjölken lite i taget och låt det koka upp, vispa hela tiden! När det tjocknat tillsätter du salt och peppar.

Varva lasagneplattor, köttfärssås, bechamelsås och riven ost i en ugnssäker form. Avsluta med bechamelsås och (mycket) riven ost. Tillaga i mitten av ugnen i ca. 35-40 min.



En enkel sallad är mer eller mindre ett måste till lasagne!

1 kommentar: