tisdag, april 20, 2010

Morbergs potatissallad & Tzatsiki

Idag invigde vi våran nyinköpta grill tillsammans med Alex och Sebbe. Efter många om och men och en urusel bruksanvisning fick jag och Alex ihop den, mer eller mindre. Och sen skulle det bli glöd på briketterna också, vilket är en historia för sig. Men middag fick vi och gott var det! Viktor stod för den mesta delen av grillningen, och jag för alla goda tillbehör!

Potatissallad med fetaost á la Morberg.
8-10 kokta kalla potatisar
1 röd lök
200 gram sugar snaps
200 gram fetaost

Dressingen
0,75 dl olivolja
2 msk vitvinsvinäger
1 msk fransk senap
½ dl fint skuren gräslök
Finhackad persilja
Salt, peppar

Skär potatisen i grova bitar, hacka löken och skär sugar snapsen i ca 2 cm. långa bitar. Blanda allt i en skål.
Rör ihop ingredienserna till dressingen för sig och häll över salladen. Smula över fetaosten och rör om ordentligt. Verkligen jättegod potatissallad som man kan variera med det man har hemma eller det man tycker om!

Tzatsiki
1 gurka
4 dl turkisk yoghurt
2 krm vinäger
2 tsk olivolja
2-3 vitlöksklyftor
Salt, peppar

Riv gurkan grovt och låt rinna av i ett durkslag, salta lätt. Rör ihop resten av ingredienserna, pressa ner vitlöken och tillsätt gurkan när den runnit av ordentligt.

Potatissalladen och tzatsikin agerade tillbehör till den grillade flintasteken tillsammans med en stor och god sallad med borlottibönor och lätt grillad zucchini. Otroligt god och bra start på våren!

1 kommentar:

  1. Snaps i salladen? Jag trodde man hade den i glaset.

    SvaraRadera