fredag, maj 14, 2010

Krämig pastagratäng med tonfisk

Idag trillade det nyaste numret av Buffé ner i brevlådan, jag tycker alltid det är lika kul när den eller Mer Smak kommer. Speciellt om man får en rabattcheck! Och så är det ju alltid fulladdat med bra och enkla recept, som det här receptet på pastagratäng, jag gjorde om det efter vad jag hade hemma, och det blev jättegott! Räcker till 4 pers.

250 gram pasta, t.ex penne
250 gram fryst broccoli
Några bollar fryst hackad spenat
Lite grön sparris
En bit zucchini
1 burk krossade tomater (400 gram)
1 burk tonfisk, i olja eller vatten
1 burk cream cheese, vitlök och örter (200 gram)
ca. 2½ dl creme fraiche eller turkisk yoghurt
Salt, Peppar, Basilika
Cocktailtomater
Parmesan

Sätt ugnen på 225
°. Tina spenaten i en bunke med varmt vatten och kläm sedan ur så mycket vatten som möjligt. Koka broccolin tills den är mjuk och dela sedan i lite mindre bitar. Skär sparris och zucchini i lagom stora bitar och stek lite hastigt i lite olja. Låt dom krossade tomaterna rinna av i ett durkslag. Koka pastan enligt angiven tid och häll sedan av, häll ner i en ugnsfast form. Rör ihop cream cheese och turkisk yoghurt, krydda med salt, peppar och basilika.
Häll av tonfisken och tillsätt den tillsammans med grönsakerna och hälften av cream cheese-blandningen på pastan, blanda försiktigt. Klicka på resten av cream cheese-blandningen, strö över delade cocktailtomater och riv över lite parmesan. Gratinera i ugnen i 15-20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar