
250 gram pasta, t.ex penne
250 gram fryst broccoli
Några bollar fryst hackad spenat
Lite grön sparris
En bit zucchini
1 burk krossade tomater (400 gram)
1 burk tonfisk, i olja eller vatten
1 burk cream cheese, vitlök och örter (200 gram)
ca. 2½ dl creme fraiche eller turkisk yoghurt
Salt, Peppar, Basilika
Cocktailtomater
Parmesan
Sätt ugnen på 225°. Tina spenaten i en bunke med varmt vatten och kläm sedan ur så mycket vatten som möjligt. Koka broccolin tills den är mjuk och dela sedan i lite mindre bitar. Skär sparris och zucchini i lagom stora bitar och stek lite hastigt i lite olja. Låt dom krossade tomaterna rinna av i ett durkslag. Koka pastan enligt angiven tid och häll sedan av, häll ner i en ugnsfast form. Rör ihop cream cheese och turkisk yoghurt, krydda med salt, peppar och basilika.
Häll av tonfisken och tillsätt den tillsammans med grönsakerna och hälften av cream cheese-blandningen på pastan, blanda försiktigt. Klicka på resten av cream cheese-blandningen, strö över delade cocktailtomater och riv över lite parmesan. Gratinera i ugnen i 15-20 minuter.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar