fredag, maj 21, 2010

Pasta med ärtor och skinka

I onsdags gjorde jag en av mina favoriter till middag, makaronpudding. Och eftersom det alltid blir rester så åt vi det igår också. Därav den lilla torkan på nya recept. Men idag när jag kom hem från ett tufft pass bodypump slängde jag ihop den här otroligt snabba pastan och avnjöt den tillsammans med Viktor på våran nymålade balkong! Vi konstaterade att det var perfekt mat för såna här fina och varma dagar. Snabbt, fräscht och gott!

4 personer
500 gram spaghetti eller tagliatelle
ca. 100 gram kokt skinka
50 gram smör
2 dl grädde
Ärtor (ca. 250 gram)
Salt, Peppar
Riven parmesan

Koka upp mycket vatten till pastan och koka den enligt angiven tid. Strimla skinkan. Smält smöret i en stor panna på medelvärme, lägg i skinkan och låt den få lite färg. Häll på grädden och rör om, tillsätt ärtorna och låt puttra nån minut och ställ sedan åt sidan.
När pastan är al dente häller du av den i ett durkslag. Lägg ner pastan i pannan med såsen och rör om. Salta, peppra och blanda ner MASSA riven parmesan! Servera genast tillsammans med en grönsallad!

Mmm.. Det var nästan så jag inte kunde sluta äta!

2 kommentarer:

  1. Riktigt bra jobbat! Fyyy vad nervös jag var innan, skakade typ halva passet, men till slut blev det bättre :) Sjukt att det kom så mycket folk!

    SvaraRadera
  2. Till Anja; Haha, det gick ju toppen! :) Det var väldigt mycket folk faktiskt. Inte konstigt när Anja Blixt instruerar :P

    SvaraRadera