
Pajdeg
150 gram margarin
4 dl mjöl
1,5 dl grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
ca. 1 dl mjölk
Nyp ihop rumsvarmt smör med dom torra ingredienserna för hand eller i matberedare, häll i mjölken och blanda till en deg. Tillsätt mer mjöl om det blir för blött. Ställ kallt i 15 minuter och sätt ugnen på 200°. Tryck sedan ut degen i en form, gärna en med löstagbar kant. Nagga botten lite och förgrädda i 10 minuter.
ca. 400 gram nötfärs
1 påse kryddmix
½ gul lök
Några champinjoner
1 röd paprika
1 gul paprika
1 liten burk majs
2 dl creme fraiche
1 burk creme bonjour vitlök (200 gram)
Någon dl riven ost
Cocktailtomater
Hacka löken, skär champinjonerna och paprikorna i mindre bitar. Bryn köttfärsen i lite smör, strö över kryddmixen och häll på vatten (gör som det står på kryddmixen). När den är färdig rör du ner löken, champinjonerna, paprikorna och majs. Låt stå tills du ska fylla pajskalet. Blanda ihop creme fraiche, creme bonjour och riven ost ordentligt i en bunke. När pajskalet är förgräddat tar du ut det och häller i köttfärsröran, bred sedan på creme fraiche blandningen och toppa med några delade cocktailtomater. Grädda i ca. 30 minuter tills den får fin färg. Servera tillsammans med en sallad!

Gjorde denna paj idag, och länkade även till den från min blogg. DEn var ju helt underbart god! Älskade den! Tack så jättemycket för receptet! Du har verkligen en inspirerande blogg, dock väldigt farlig om man är hungrig när man läser det..
SvaraRaderaMen åh! Vad roligt, och tack så mycket :) Haha, jag brukar få höra det! Tack!
SvaraRadera