lördag, augusti 14, 2010

Kantarellstuvning

Mitt på dagen begav jag mig till ICA Maxi i tron att jag för en gångs skull bara skulle köpa det lilla som stod på listan. Eftersom Viktor inte ville följa så ville jag ju inte bära ihjäl mig heller, dessutom har vi varken körkort eller bil, så det blir till att släpa på bussen! Men som vanligt när man handlar på Maxi så blir det aldrig lite, eller det man tänkt, som följer med hem. Jag fick med mig både det ena och det andra! När jag kom till frukt och grönt avdelningen ville jag inte ens gå igenom, för jag plockar alltid på mig så mycket där. Men jag var tvungen att gå igenom, och tur var väl det, eftersom jag hittade kantareller! Inte vidare billigt, men det struntade jag i. Vi ska upp till fjällen och plocka kantareller sen, men tills dess duger dom man köper! Hur som helst kom jag ut med tre fulla kassar, och ser till min förtjusning att om man handlat för 200:-, så får man köpa jordgubbar för 15:-/litern. Klart jag köpte två liter! Så 600:- fattigare och massa mat rikare åkte jag hem, och gjorde lite kantarellstuvning!

ca. 100 gram kantareller
ca. 2 msk smör
ca. 1 msk mjöl
Lite grädde
Någon dl mjölk
En dutt soya
Salt, Peppar

Rensa kantarellerna och skär i mindre bitar. Smält smör i en kastrull och lägg i kantarellerna. Stek tills det mesta av vätskan försvunnit, pudra över mjöl och rör om. Häll på grädde, mjölk och lite soya. Låt puttra på medelvärme och rör tills det tjockna, red mer om det behövs. Smaka av med salt och peppar. Kan användas till allt möjligt!

2 kommentarer:

  1. Jädrans i min lilla låda! kantarellstuvning! Du lever sannerligen det ljuva livet du... Nästa gång du äter sån dyr lyxsvamp så kan du tänka på oss fattiga studenter som får ångest då vi köper färska champinjoner istället för de biliga på burk.... :P :D:D

    SvaraRadera
  2. Living the dream som man säger :P

    SvaraRadera