måndag, augusti 30, 2010

Lax med spenat & vitvinssås

Så var det återigen ny vecka, jag trodde att jag skulle befinna mig i någon sal på någon föreläsning idag. Men jag börjar inte förrens imorgon. Så runt 9.30 imorgon ska jag susa iväg med kemiboken och hoppas att jag hittar till rätt hus och rätt sal. Men det blir nog bra!
Eftersom att det förra veckan var jättebilligt att köpa lax på Konsum så köpte vi hem tre paket. Tyvärr var det ingen höjdarlax upptäckte vi idag. Ätbar var den ju, men inte toppen. Hittade ett recept hos Mikaela som jag använde, fast jag la till lite dragon och creme fraiche. Såsen blev väldigt god! Dock drogs hela rätten ner av den halvtråkiga laxen. Ska prova någon annan gång med bättre laxbitar! Receptet räcker till två personer.

2 portionsbitar lax
½ påse babyspenat
½ dl vitt vin (matlagningsvin funkar!)
1½ dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
Saft från ½ citron
Dragon
Salt, Peppar

Sätt ugnen på 175
°. Lägg babyspenaten i en ugnsfast form och lägg på laxen. Vispa ihop vitt vin, grädde, creme fraiche och citronsaft. Krydda med dragon, salt och peppar. Häll såsen över laxen och ställ in i ugnen i ca. 20 minuter. Servera med en sallad och t.ex kokt potatis.


2 kommentarer:

  1. Ja! Såsen iallafall! Känns trist att vi har 2½ paket tråkig lax kvar.. Men men. Man får hitta på något spännande med dom! :)

    SvaraRadera