Dagens middag hittade jag hos Mikaela. När jag kom på att jag hade en burk ricotta och en grillad kyckling i kylskåpet letade jag upp ett recept som hon la upp för ett tag sen, som lät och såg väldigt gott ut. Och det var det! Väldigt enkel och bra vardagsmat, som inte tog lång tid alls att slänga ihop. Gjorde några små ändringar i receptet, som bör räcka till 4 personer.
300 gram pasta
1 grillad kyckling
1 burk ricottaost
Färska champinjoner
½ påse fryst bladspenat (450 gram)
2 vitlöksklyftor
Färsk basilika
1-2 dl riven parmesan
Salt, Peppar
Rensa den grillade kycklingen och skär stora bitar mindre, skär champinjonerna och sätt ugnen på 225°. Koka upp vatten till pastan och koka enligt angiven tid. När det är 1 minut kvar av koktiden häller du i spenaten och rör om. Spara sedan ca. 1 dl av vattnet och häll av resten. Häll tillbaka den avrunna pastan och spenaten i kastrullen och blanda ner kyckling, champinjoner, ricottaost, pasta/spenatvattnet och pressa i vitlöken. Hacka basilikan och rör ner tillsammans med salt, peppar och ungefär hälften av den rivna parmesanen. När allt är blandat häller du över i en ugnsfast form och strör över parmesanen som är kvar. Gratinera i 10-15 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar