
300 gram pasta
1 grillad kyckling
1 burk ricottaost
Färska champinjoner
½ påse fryst bladspenat (450 gram)
2 vitlöksklyftor
Färsk basilika
1-2 dl riven parmesan
Salt, Peppar
Rensa den grillade kycklingen och skär stora bitar mindre, skär champinjonerna och sätt ugnen på 225°. Koka upp vatten till pastan och koka enligt angiven tid. När det är 1 minut kvar av koktiden häller du i spenaten och rör om. Spara sedan ca. 1 dl av vattnet och häll av resten. Häll tillbaka den avrunna pastan och spenaten i kastrullen och blanda ner kyckling, champinjoner, ricottaost, pasta/spenatvattnet och pressa i vitlöken. Hacka basilikan och rör ner tillsammans med salt, peppar och ungefär hälften av den rivna parmesanen. När allt är blandat häller du över i en ugnsfast form och strör över parmesanen som är kvar. Gratinera i 10-15 minuter.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar