måndag, februari 28, 2011

Alaska pollock med solrospanering

Fiskpinnar och potatismos, på mitt sätt. Otroligt enkelt, nyttigt, 100% äkta och fantastiskt gott. Dessutom tar det max 30 minuter. Så nu finns det inga ursäkter längre, släng det där hemska pulvermoset och "fisk"pinnarna! Och köp det aldrig igen, lova mig det!

1 person
1 bit alaska pollock
Lite mjöl
1 ägg
ca. ½ dl ströbröd
Solrosfrön
Salt, peppar

Vispa upp ägget i en liten skål, strö lite mjöl på en tallrik och blanda ihop ströbröd, solrosfrön, salt och peppar. Bred ut blandningen på en tallrik. Vänd fisken i mjölet, doppa sedan i ägget och vänd runt ordentligt i ströbrödsblandningen. Sen är det bara att steka på bägge sidor i smör tills den får fin färg! Servera med kokt potatis eller potatismos, broccoli och en sallad!

Enkelt potatismos för en person;
Skär 2-3 potatisar i mindre bitar och koka tills dom är mjuka. Häll bort vattnet och mosa ihop potatisen tillsammans med lite smör, en skvätt mjölk, salt, peppar och ev. lite mald muskot. Vispa med elvisp tills det är lite "fluffigt". Färdigt att servera!

2 kommentarer:

  1. Jag brukar också göra potatismos så och det är oslagbart gott. Ibland har jag i lite persilja i moset med. Blir kanongott.

    SvaraRadera
  2. Oftast när jag gör mitt mos, så gör jag med grädde, parmesan och smör. Haha! Men nu när jag måste spara in på slantarna så blir det ett lite "snålare" mos. Det här moset är en favorit; http://halv8hosmig.blogspot.com/2010/05/ugnsstekt-falukorv-och-potatismos.html
    Men det är inte helt fel när man gör såhär heller :) Och persilja är gott i allt! Helt klart en av mina favoriter i köket! Ha en fin vecka! :)

    SvaraRadera