Avslutade veckan, och helgen, med en oförskämt snabb, enkel och god pastarätt. Den innehöll i princip allt som är gott. Lax, bacon, pasta, grädde och persilja. Det kan inte misslyckas! Tillagningstiden är lika med koktiden på pastan, sånt gillar jag!
Finpasta från Zetas Casa di luca gjorde det hela lite festligare!
4 personer
400 gram strozzapreti, eller annan pasta
450 gram lax
1 paket bacon, 140 gram
2 vitlöksklyftor
½ dl vitt vin
3 dl grädde
200 gram gröna ärtor
Ev. lite fryst persilja
Salt, peppar
Koka upp vatten till pastan och koka enligt angiven tid. Klipp eller skär bacon i mindre bitar, och skär laxen i små kuber. Hetta upp en panna och lägg i bacon och lax. Salta, peppra och pressa i vitlöksklyftorna, låt allt stekas tills det får lite färg. Häll sedan på vin, grädde och persilja, rör om och låt puttra tills pastan kokat klart. Ärtorna blandas ner mot slutet, dom ska bara bli varma. Häll av pastan i ett durkslag och låt den rinna av ordentligt, rör ner i såsen och servera!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar