Idag kokade mamma ihop en av sina paradrätter, ädelostgrytan. En riktig söndagsmiddag som räcker till många, och är alldeles vansinnigt god!
6-8 personer
ca. 1200 gram nötkött
1 köttbuljongtärning
2 paprikor
1 gul lök
1 burk hela champinjoner
ca. 4 dl creme fraiche
2-3 dl grädde
1 kvibille ädelost
Salt, peppar
Skär köttet, paprikorna och löken i mindre bitar. Bryn köttet i en stor gryta, häll på vatten så det täcker och släng i buljongtärningen. Låt stå och puttra på svag värme tills köttet är mört. Stek under tiden på paprika, lök och champinjoner och ställ sedan åt sidan. Rör ner creme fraiche, grädde och smula i ädelosten i grytan när köttet är mört, tillsätt dom stekta grönsakerna när osten smält, smaka av med salt och peppar. Låt grytan småputtra en liten stund innan servering. Servera med ris och en sallad! (Gör helst grytan redan dagen innan eller tidigt samma dag, då blir den så mycket godare!)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar