4 personer
250 g pasta
1 liten rödlök
1 liten zucchini
1 halloumiost
1 förp körsbärstomater
2 vitlöksklyftor
1 burk tomatsås (pastasåstyp, ca 400 g)
1 påse färsk spenat (70 g)
1 mozzarella
Salt, peppar
Sätt ugnen på 225°, koka upp mycket vatten till pastan och koka enligt angiven tid. Skala, halvera och skär löken tunt. Dela zucchinin på längden och skär den i 1/2 cm tjocka skivor. Skär halloumin i cm-stora tärningar. Dela tomaterna i halvor. Stek halloumin i lite olja tills den får fin färg, lägg ur och släng i zucchinin i pannan. Låt den fräsa några minuter innan du rör ner rödlöken och pressar i vitlöksklyftorna. Salta och peppra lite grann, och ställ åt sidan tills pastan kokat klart. Häll av vattnet från pastan och lägg tillbaka i kastrullen igen. Blanda ner halloumin, dom stekta grönsakerna, körsbärstomaterna, tomatsåsen och spenat. Smaka av med lite salt och peppar innan allt hälls i en ugnssäker form. Riv över mozzarellan och gratinera i mitten av ugnen i ca. 10 minuter!


Inga kommentarer:
Skicka en kommentar