tisdag, september 06, 2011

Gräddig pasta med kantareller och bacon

Vi äter grönare och grönare här hemma, insåg precis att vi kör fem vegetariska middagar den här veckan. Om det inte vore för sånt där gott som bacon, så skulle jag nog faktiskt kunna tänka mig att bli vegetarian på heltid. Fast jag skulle äta fisk, lax är ju bland det bästa som finns! (Och bor man på västkusten är det väl lite av en oskriven regel att man älskar fisk?) Hur som, i förrgår gjorde vi en pastasås med bacon och kantareller till middag, som är väldigt god och går snabbt att slänga ihop. Vi är ju riktiga baconfantaster, men vill man äta grönt så ger ju kantarellerna mycket smak själva, kanske att man slänger i en liten bit av en buljongtärning. Annars kan man ju alltid använda fejkon! (Ett fantastiskt namn till den vegetariska varianten på bacon!)

2-3 personer
300 gram pasta
1 paket bacon
Kantareller
Ev. några champinjoner
Matlagningsgrädde (Vi använde Oatleys)
Lite soya
Färsk persilja
Salt, peppar

Koka upp vattnet till pastan och koka den sedan enligt angiven tid. Klipp i baconet i en het panna och stek tills det fått lite färg. Lägg ur och släng i lätt hackade kantareller och ev. champinjoner. När dom vätskat ur sig och börjar lukta sådär underbart som bara kantareller gör slänger du i baconet igen och häller på matlagningsgrädde, lite soya, salt och peppar. Låt puttra tills pastan kokat klart, och rör i hackad persilja alldeles innan du häller av vattnet från pastan. Låt pastan rinna av ordentligt och blanda sedan ner den i såsen. Servera genast!

2 kommentarer:

  1. Det där såg ju alldeles....underbart ut! mums!

    SvaraRadera
  2. Det var det! Älskar kombinationen bacon och kantareller! :)

    SvaraRadera