
4 personer
2½ dl röda linser
9 dl vatten
Solros- eller olivolja
4 schalottenlökar, finhackade
1-2 tsk sambal oelek
½ tsk senapsfrön (jag tog gula)
½ tsk kummin
1 tsk gurkmeja
1 tsk spiskummin
1-2 tsk mald koriander
1 färsk tomat, hackad
Salt, peppar
Skölj linserna och lägg i en kastrull, häll i vattnet och låt det koka upp. Sänk värmen till medel och ta bort skummet, koka sedan utan lock i 10 minuter och sänk sedan värmen till lägsta läget, lägg på ett lock och låt koka i 45 minuter. Rör om då och då så det inte fastnar i botten när det tjocknar till. När det kokat klart och är lite som en "gröt" rör man ner ca. 1 tsk salt.
Medans linserna kokar värmer man upp olja i en panna/kastrull på medelhög värme. Släng i hackad schalottenlök och sambal när oljan är het och stek under omrörning i 2-3 minuter. Tillsätt sedan resterande ingredienser och "koka" under omrörning i ca. 30 sekunder. Vänd ner schalottenlöksröran i dom kokta linserna, salta och peppra om det behövs och servera med naanbröd eller ris! Jag toppade med lite hackade tomater.
oh gott!
SvaraRaderaOch lättlagat framförallt! :) Älskar sån mat som i princip sköter sig själv!
SvaraRadera