
Nutella semifreddo, för ca. 10 personer
2 marängbottnar
4 ägg
2 msk strösocker
5 dl vispgrädde
1 burk Nutella, ca 400 gram
Knäck äggen och lägg gulorna i en bunke och vitorna i en annan. Vispa vitorna till ett fast skum tillsammans med 1 msk socker, och vispa gulorna luftiga tillsammans med 1 msk socker och vispa grädden för sig.
Lägg en av marängbottnarna i en form med löstagbar kant och krossa den andra. Vänd varsamt ihop gulor, vitor, grädden och den krossade marängen. Ringla ner nutellan (värm lite i micron så den blir lite rinnig) så det blir ränder i smeten. Häll all smet i formen och ställ in i frysen, låt stå inne i minst 4 timmar, gärna över natten. Servera sedan med jordgubbar eller andra bär!
(Receptet hittade jag på Matplatsen)
Åh låter jättegott. Glassamskin är underbart kul! Jag har en gammal goding från typ 70 talet här hemma.. den funkar som en klocka och det blir superglass varje gång!
SvaraRaderaHimla gott och enkelt! Haha, härligt :) Längtar tills vi äntligen får prova våran!
SvaraRadera