söndag, september 04, 2011

Nutella Semifreddo

När Tobbe fyllde år (för en månad sen..) så överraskade jag honom med frukost på sängen! Jag dukade upp en bricka med nybryggt kaffe, smörgåsar och en gudomlig Nutella Semifreddo. Den var galet god, men väldigt mäktig och söt, så jag klarade inte en så stor bit. Tobbe däremot, gottegrisen, åt hur mycket som helst. Bland allt gott fika fanns ett stort paket inslaget i det finaste papperet, som innehöll inget mindre än en glassmaskin! Han blev jätteglad, och vi har sett fram emot att prova den. Dock så råkar den stå kvar uppe i Jämtland, nerpackad i en låda. Men vi ska nog få ner den på något vis, och då! Då blir det glassigt!

Nutella semifreddo, för ca. 10 personer
2 marängbottnar
4 ägg
2 msk strösocker
5 dl vispgrädde
1 burk Nutella, ca 400 gram

Knäck äggen och lägg gulorna i en bunke och vitorna i en annan. Vispa vitorna till ett fast skum tillsammans med 1 msk socker, och vispa gulorna luftiga tillsammans med 1 msk socker och vispa grädden för sig.
Lägg en av marängbottnarna i en form med löstagbar kant och krossa den andra. Vänd varsamt ihop gulor, vitor, grädden och den krossade marängen. Ringla ner nutellan (värm lite i micron så den blir lite rinnig) så det blir ränder i smeten. Häll all smet i formen och ställ in i frysen, låt stå inne i minst 4 timmar, gärna över natten. Servera sedan med jordgubbar eller andra bär!

(Receptet hittade jag på Matplatsen)

2 kommentarer:

  1. Åh låter jättegott. Glassamskin är underbart kul! Jag har en gammal goding från typ 70 talet här hemma.. den funkar som en klocka och det blir superglass varje gång!

    SvaraRadera
  2. Himla gott och enkelt! Haha, härligt :) Längtar tills vi äntligen får prova våran!

    SvaraRadera