söndag, oktober 16, 2011

Veg-gryta med kokosmjölk och haricot verts

Vilken lugn och härlig helg det har varit, fast den har varit fullspäckad med trevliga aktiviteter! Igår hade vi en mindre storstädning på förmiddagen, innan fina flickor kom hit på fika. Temat var lite afternoon-tea party, så jag kokade en liten omgång päronmarmelad som blev himmelsk! (Recept på den kommer nog imorgon) Idag mötte jag upp min fina vän Johanna som är på besök från Norrtälje tills imorgonkväll, på stan. Vi strosade runt och hade det mysigt i solen innan jag åkte hem för att fixa med middagen, som vi avnjöt tillsammans med Camilla och Nilas! Inspirationen till dagens middag fick vi från en gryta som fanns på den vegetariska buffén på Hängmattan för ett tag sen. Så himla god! Dock hamnade den inte på bild förrens den åkte ner i morgondagens matlåda. Ser fram emot lunchen imorgon!

4-5 personer
1 förp. soja- eller quornbitar (ca. 300 gram)
2 burkar kokosmjölk
ca. 1 dl jordnötssmör
En skvätt soja
1 vitlöksklyfta
1-2 tsk sambal oelek
2 tsk röd currypasta
½ grönsaksbuljongtärning
ca. 1 dl jordnötter (grovt hackade)
Haricot verts, frysta
Paprikapulver, salt, peppar

Hetta upp lite olja i en gryta och släng i bitarna, krydda med paprikapulver, salt och peppar. Häll på kokosmjölken och tillsätt jordnötssmör, soja, en pressad vitlöksklyfta, sambal, currypasta och buljong. Rör om och låt koka upp, sänk värmen och låt småkoka i ungefär 10 minuter. Tillsätt sedan dom grovt hackade jordnötterna och låt puttra ett tag till, smaka av så att den smakar bra eller tillsätt det som "saknas"! Alldeles innan servering rör man ner dom frysta haricot vertsen, dom ska i princip bara bli varma och mjuka, men inte för mjuka! Häll på vatten eller kanske lite mjölk om det blir för tjockt! Servera med ris och lite grönt!

3 kommentarer:

  1. Heja Hängmattan!
    Och heja dig som gör en god gryta som jag kan kopiera...
    Quorn har en tävling på facebook där man ska skicka in sitt bästa quorn-recept, kanske något för dig?

    SvaraRadera
  2. Deras buffé är toppklass! Haha, yey me! Jaså, synd att jag inte använde quorn till denna då. Vet du hur länge tävlingen pågår? Veckans matsedel är ju redan spikad, men som alltid väntar ju en ny en runt hörnet :)

    SvaraRadera
  3. https://www.facebook.com/#!/QuornSverige?sk=app_207707585917386

    Pågår till 13/11 tror jag.

    SvaraRadera