söndag, november 06, 2011

Broccoli- och ädelostpaj

Idag har vi spenderat någon timme och några kronor på Ikea, sen bjöd vi Emelie på middag! En väldigt god paj med broccoli och ädelost bjöds det på! Jag brukar säga att "mina smaklökar har mognat", då jag förut knappt kunde lukta på en ädel/mögelost. Men idag älskar jag dom flesta ostar! Speciellt när man använder dom i mat, till exempel pajer!

4-5 personer
100 gram smör eller margarin
1½ dl grahamsmjöl
ca. 2½-3 dl vetemjöl
3 msk vatten

Fyllningen
1 kvibille ädelost
Broccoli (Fryst)
2 ägg
ca. 4 dl mjölk
½ dl creme fraiche
1 vitlöksklyfta, pressad
Salt, peppar
Tomatskivor, om man vill

Knåda ihop smöret, mjölerna och vattnet till en deg och tryck ut i en pajform. Ställ skalet kallt och låt vila i ca. 15 minuter. Under tiden kan man förbereda fyllningen, och sätta ugnen på 225
°! Tina upp broccolin i micro eller koka den mjuk i en kastrull, skär sedan i mindre bitar. Vispa ihop ägg, mjölk, creme fraiche, vitlök, salt och peppar i en bunke eller liknande. Förgrädda pajskalet i 10 minuter, ta sedan ut och fyll med broccoli, smula över ädelosten, lägg på lite tomatskivor (om man vill) och häll på äggstanningen. Sänk ugnen till 200° och grädda pajen i mitten av ugnen i ca. 40 minuter, tills den "stannat" till. När den är klar får den gärna stå till sig några minuter innan servering. Sallad är himla gott till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar