
4-5 personer
100 gram smör eller margarin
1½ dl grahamsmjöl
ca. 2½-3 dl vetemjöl
3 msk vatten
Fyllningen
1 kvibille ädelost
Broccoli (Fryst)
2 ägg
ca. 4 dl mjölk
½ dl creme fraiche
1 vitlöksklyfta, pressad
Salt, peppar
Tomatskivor, om man vill
Knåda ihop smöret, mjölerna och vattnet till en deg och tryck ut i en pajform. Ställ skalet kallt och låt vila i ca. 15 minuter. Under tiden kan man förbereda fyllningen, och sätta ugnen på 225°! Tina upp broccolin i micro eller koka den mjuk i en kastrull, skär sedan i mindre bitar. Vispa ihop ägg, mjölk, creme fraiche, vitlök, salt och peppar i en bunke eller liknande. Förgrädda pajskalet i 10 minuter, ta sedan ut och fyll med broccoli, smula över ädelosten, lägg på lite tomatskivor (om man vill) och häll på äggstanningen. Sänk ugnen till 200° och grädda pajen i mitten av ugnen i ca. 40 minuter, tills den "stannat" till. När den är klar får den gärna stå till sig några minuter innan servering. Sallad är himla gott till!

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar