måndag, november 28, 2011

En ädel tårta på pepparkaksbotten

Igår firade vi första advent med fina vänner och ett fikabord som hette duga! Man kunde bland annat äta Tobbes hemmagjorda mandelmassa, som han gjort tre olika sorters godis av, eller ädelosttårtan på pepparkaksbotten som jag slängde ihop! Den var verkligen löjligt enkel att göra, och galet god toppad med färska fikon! Perfekt till decembers alla glöggkvällar!

Botten
ca. 200 gram pepparkakor
125 gram smör, smält
Fyllningen
1 kvibille ost (vi tog den blå!)
200 gram cream cheese
1 dl creme fraiche

Mortla/Krossa pepparkakorna och blanda ihop med det smälta smöret. Tryck ut i botten på en pajform och även lite grann upp på kanterna. Ställ kallt i ungefär 30 minuter.
Smula ner osten i en bunke och tillsätt cream cheese och creme fraiche, vispa fyllningen med elvisp. Bred ut fyllningen i pepparkaksskalet och ställ kallt i ca. 2 timmar innan servering, så den får stelna till lite grann. Toppa med färska fikon, mandlar eller något annat som kan tänkas passa!

2 kommentarer:

  1. Woho - vilket recept! Verkar sjukt gott!

    SvaraRadera
  2. Ett superbt recept! Enkelt och gott, perfekt såhär i stressiga juletider :)

    SvaraRadera