måndag, april 30, 2012

Fläskdumplings och nudelsallad

Förra fredagen var det äntligen dags igen, för dumplings! Med lite inspiration från Pickipicki gjorde vi en omgång med fläskfärs som var helt fantastiska! När den sista var uppäten kändes det lite snopet att allt var slut och jag började tjata på Tobbe att vi skulle äta dumplings snart igen. Nu är det inplanerat på lördag igen, som jag längtar! Skulle kunna äta dom små underbara knytena MINST en gång i veckan!
30 st dumplings
1 förp. dumplingplattor, tinade (innehåller 30 st)
1 paket fläskfärs, 400 gram
2 dl finhackad purjolök
ca. 2 dl finhackad vitkål
Ev. 1-2 pressade vitlöksklyftor
Riven färsk ingefära
2 msk fisksås
Soya
En liiten skvätt sesamolja
Salt, peppar

Rör ihop allt (förutom dumplingplattorna då) till en smidig färs. Lägg en degplatta i handen och lägg på en klick av färsen. Stryk vatten runt om plattan och vik ihop på valfritt sätt eller gör som vi och härma Bea, huvudsaken är att den är helt tät! Ångkoka sedan dina knyten! Vi använder ju som sagt en ånginsats från IKEA, men ska skaffa en bambukorg. Lägg några kålblad i botten på din insats eller korg och ångkoka i 5-10 minuter, vet inte exakt hur länge vi ångade våra, men är man osäker kan man alltid dela en och se så att den är klar! Lägg dom färdiga knytena på en bricka och servera tillsammans med en nudelsallad och dipsås! (Såhär såg det ut när vi gjorde dumplings förra gången!)
Glasnudelsallad med sojabönor
2 små paket glasnudlar (ca. 70 gram)
1 paket frysta sojabönor (250 gram)
Strimlad gurka
Strimlade morötter
Strimlad purjolök 

"Dressing"
2 msk fisksås
En liten skvätt sesamolja
Soya
Saft från ½ citron
1 pressad vitlöksklyfta
Riven ingefära
½ tsk sambal oelek
1 msk farinsocker
Ev. lite vatten

Börja med att röra ihop alla ingredienser till dressingen och låt stå och dra i ca. 10 minuter. Koka glasnudlarna och sojabönorna enligt anvisningarna. Lägg sedan nudlarna i dressingen och låt dra lite, blanda sedan ihop nudlarna och dressningen med bönorna och dom strimlade grönsakerna. Lägg upp på ett fint fat och toppa ev. med jordnötter!

6 kommentarer:

  1. Har won ton-plattor i frysen och väntar bara in ett perfekt tillfälle att fixa dumplings!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mmmm, alltid tillfälle för dumplings! Det tar sin lilla tid, men det är så värt det! :D

      Radera
  2. Åh gud, jag har aldrig gjort dumplings själv, men älskar dem innerligt - måste göra snaaart! Fast om jag ska erkänna det så var det faktiskt salladen med sojabönorna som verkligen fångade mitt hjärta, den ser helt underbar ut! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är inte så fasligt svårt, lite pilligt bara! Men så gott! :D Haha, jag har blivit helt galen i sojabönor, vågar nog säga att det är min favoritböna!

      Radera