tisdag, maj 22, 2012

Nässeltips mottages tacksamt!

Igår var en varm och alldeles underbar dag som vi mestadels spenderade ute på Brännö, jag och flickorna. Men några av dom bilderna får ett eget inlägg lite senare, för nu vill jag ha era bästa nässeltips! Innan vi åkte till havet så var jag uppe i ottan och plockade nässlor nämligen, något som jag velat göra så länge men inte riktigt kommit mig för. Men igår slog jag slag i saken och plockade en hel del! När jag kom hem sköljde jag nässlorna i kallt vatten och kokade i saltat vatten i någon minut, hällde av i ett durkslag och pressade ur vattnet (så mycket det gick åtminstone). Sen gjorde jag som Ann-Louise och tryckte ner dom urpressade nässlorna i islådan och frös till finfina kuber! Hon tipsar om både smoothie och pasta med nässlor som vi tänkt göra någon variant av, och så tänkte vi koka soppa. Men ge mig mer! Tipsa tipsa nu!

2 kommentarer:

  1. SJUKT smart o kubfrysa dom! Har tänkt göra samma sak med rödvin, dricker det inte själv men är himla gott i mat (och så behöver man inte köpa en hel flaska varje gång man vill ha lite vin i maten)!

    Min nässelfavorit måste ju vara soppa. Med kokt ägg i!

    SvaraRadera
  2. Eller hur! :) jag har funderat på att göra med både vitt och rött, vi dricker ju inte alls mycket vin. Så det känns som att det skulle bli lite mer ekonomiskt!

    Tobbe har tjatat om nässelsoppa, så vi får väl ge oss på ett kok sen :)

    SvaraRadera