torsdag, maj 24, 2012

Pasta med nässel- och zucchinipesto

Imorgon ska vi åka till Norrköping för en helg med Tobbes kusiner, det vankas kusinträff nämligen! Tåget går tidigt imorgonbitti och vi har inte börjat packa än. Men innan vi börjar med det tänkte jag visa och tipsa om dagens middag. Min nässelpremiär! En otroligt enkel, somrig och god pasta, fullproppad med nyttigheter!
2-3 personer
ca. 300 gram pasta, valfri sort
3 iskuber nässlor (el. färsk spenat)
ca. 2 dl grovt riven zucchini (+ lite extra till servering)
1-2 vitlöksklyftor, pressade
½-1 dl solrosfrön
Saft från ½-1 citron
Rapsolja (till önskad konsistens)
Färsk persilja
Salt, peppar

Koka upp mycket vatten till pastan och koka den sedan enligt angiven tid. Medans pastan kokar mixar man ihop resterande ingredienser till en "pesto". Smaka av tills du är nöjd med både smak och konsistens! När pastan kokat klart sparar man 1-2 dl av pastavattnet och häller av resten i ett durkslag. Häll tillbaka pastan i kastrullen, blanda i grovt riven zucchini och "peston". Det blir ganska tjockt och där kommer pastavattnet in i bilden, blanda i tills det känns bra helt enkelt! Servera genast med valfria tillbehör eller bara som det är. Vi åt kikärtor till som jag blandat med citronskal och -saft, olivolja, färsk persilja, salt och citronpeppar. YUM!

2 kommentarer:

  1. Ser förträffligt gott ut, säkert proppat med massa massa nyttigheter också.

    SvaraRadera
  2. Det var så gott att vi slängde ihop "peston" till lite lax och bulgursallad i tisdags. Den är så himmelens god! Och nyttig :D

    SvaraRadera