1 burk kikärtor (4 dl)
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
Persilja
1½-2 tsk spiskummin
1 ägg
2 msk potatismjöl
Salt, peppar
Mixa kikärtorna med stavmixer, i matberedare eller med en gaffel. Finhacka lökarna och persilja. Blanda ner i kikärtorna och pressa eller riv ner vitlöksklyftorna. Rör i spiskummin, ägg, potatismjöl, salt och peppar till en jämn smet. Forma till bollar och stek i olja i ca. 5 min.
2 vitlöksklyftor
Persilja
1½-2 tsk spiskummin
1 ägg
2 msk potatismjöl
Salt, peppar
Mixa kikärtorna med stavmixer, i matberedare eller med en gaffel. Finhacka lökarna och persilja. Blanda ner i kikärtorna och pressa eller riv ner vitlöksklyftorna. Rör i spiskummin, ägg, potatismjöl, salt och peppar till en jämn smet. Forma till bollar och stek i olja i ca. 5 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar