måndag, mars 22, 2010

Tonfiskpasta

Bläddrade i en av mina absoluta favoriter bland kokböckerna, den italienska av Johanna Westman. Hittade "Tonno alla Monica" och ändrade lite i receptet. Och simsalabim hade vi middag på bordet även idag! Vi hade tre sorters pasta i, bara för att rensa lite på pastahyllan.

400-500 gram pasta
1 burk tonfisk i olja
½ röd lök
ca. 1 tub tomatpuré (200 gr)
½ citron
1 msk smör
Persilja
Salt, peppar, olja


Koka upp mycket vatten till pastan i en stor kastrull.
Hacka löken smått och stek den mjuk i lite olja i
en stor panna. Häll av oljan från tonfisken och rör ner den, sänk till medelvärme. Dela tonfisken i mindre bitar och pressa ner saften från en halv citron. Tryck i nästan en hel tub tomatpuré och blanda väl.
Salta det kokande vattnet och lägg i pastan, koka angiven tid och låt såsen puttra lika länge, ca. 10 min. Släng i en skvätt pastavatten i såsen då och då så den inte blir för tjock.
När pastan är al dente häller du av den i ett durkslag. Tillsätt smöret i såsen, salta, peppra och rör ner finhackad persilja. Häll ner den avrunna pastan och rör om ordentligt. Servera genast!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar