söndag, mars 21, 2010

"Hallonpaj, paj med hallon"

Jag älskar pajer i alla dess former, speciellt smulpaj! Det här receptet hittade jag när jag skulle bjuda Viktor på hallonpaj första gången. Sen dess är det hans favoritpaj!

200 gram frysta hallon
175 gram margarin
7 msk socker
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
Potatismjöl


Sätt ugnen på 200
°. Smöra en pajform och lägg i hallonen. Pudra över lite potatismjöl och strö över ca. 3 msk av sockret. Smält margarinet och rör ner resten av sockret, havregrynen och vetemjölet till en grynig massa. Täck hallonen och grädda i 25-30 minuter. Servera varm med vaniljglass eller vaniljsås. Så enkelt, och så gott!

4 kommentarer:

  1. Men sötaste du! SÅ FIIIIIN blogg du startat!!! du kan tro att jag ska kolla in denna och få tips eftersom jag inte är såå duktig på sånt..kram och vi hörs snart (och ses)

    SvaraRadera
  2. Vad duktig du e, lik mamma:) Jätte fint har du gjort även här! Ha det bra så hörs vi! Hälsa1 Puss å kram älskar dej<3

    SvaraRadera
  3. Rebeckaaaaaaaaa! hade det varit en drömvärld vi lever i där allt var möjligt och jag inte varit allergisk mot hallon så hade jag banne mig tryckt på killevippen-spiken, knölat mig in i ett uttag på datorn och på nätets vågor surfat mig fram till din blogg och ja, helt enkelt ätit upp hela pajen!!! :D

    SvaraRadera
  4. Mamma och Kristina; Tack snälla ni :)

    Lisette; Hahaha! Vad synd att vi inte lever i någon sådan värld. Verkligen! Viktor tycker synd om dig för att du är allergisk mot hallon, och det gör jag också :) Saknar dej!

    SvaraRadera