tisdag, april 13, 2010

Farmors ananaspaj

Den här pajen brukade min farmor ha med sig när hon och Erik åkte och hälsade på oss när vi var mindre. Den är fruktansvärt god, väldigt krämig och söt. Smakar allra bäst kall, gärna med lite vispad grädde!

150 gram smör
3 dl mjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver

1 ägg
1 dl socker
2 dl creme fraiche
1 burk ananas, hackad eller i bitar
1 tsk vaniljsocker
1 msk mjölk

Sätt ugnen på 175. Smält smöret och låt det svalna lite grann. Blanda sedan smör, mjöl, socker och bakpulver till en deg och tryck ut i en pajform.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt creme fraiche, ananas, vaniljsocker och mjölk och blanda ordentligt. Häll blandningen i pajskalet och grädda i mitten av ugnen i 35-40 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar