Frukoststund har guld i mun som man brukar säga, speciellt med god hemmagjord müsli. Enkelt, billigt och gott!
100 gram hasselnötter
5 dl havregryn
5 dl rågflingor
1 dl kokos
2 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
1 dl linfrön
1 msk malen ingefära
Hacka hasselnötterna grovt och blanda med resten av ingredienserna i en stor bunke. Rör runt så allt blandas.
Rör ihop 2 dl vatten med 5 msk rapsolja och stänk över blandningen. Krama ihop müslin med händerna och bred ut i en långpanna. Rosta i 200° i ca. 25 min. tills den fått lite färg. Rör om då och då så att det inte bränns. När den sedan svalnat kan du om du vill blanda ner russin, torkade aprikoser eller annat du tycker är gott. Eller bara tillsätta det när du ska äta!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar