100 gram mörk choklad
2 ägg
1½ dl socker
1 tsk salt4 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 äggula till penslingen
Sätt ugnen på 180°. Mal hälften av mandeln och grovhacka resten. Hacka chokladen i ungefär lika stora bitar och lägg i en djup tallrik.
Knäck äggen i en bunke och häll ner sockret, rör om ordentligt. Blanda ner all mandel, både den malda och den grovhackade, och saltet och rör till en jämn smet. Lägg 2 msk av mjölet i tallriken med den hackade chokladen och blanda runt, vänd försiktigt ner chokladen i smeten. Blanda ner bakpulvret i resten av mjölet och häll lite mjöl i taget ner i smeten. Blanda ihop till en deg.
Vält ut degen på lätt mjölat bakbord och dela den i 3 delar. Rulla varje del till en knubbig rulle som är ca. 3 cm tjock. Lägg på pappersklädd plåt och platta till dom lite. Vispa äggulan lite lätt med en gaffel och pensla längderna. Sätt in i mitten av ugnen i 15 minuter.
Ta ut plåten och skär längderna i ca. 2 cm breda snittar, lite på snedden. Sprid ut skorporna på plåten och sänk värmen på ugnen till 100°. Sätt in dom igen i 30 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar