söndag, april 11, 2010

Fiskgratäng med räkor

En helt improviserad, och jättegod, fiskgratäng blev det till middag idag. Farmors goda fisksås är som pricken över i:et!

4-5 personer
800 gram pangasiusfileér, eller annan fisk
ca. 150 gram frysta, skalade räkor
Några cocktailtomater
En bit purjolök
Dill (Fryst funkar utmärkt!)
Salt, peppar

Sås
2 dl creme fraiche
1 dl vispgrädde
1 fiskbuljongtärning
Några msk citronsaft

Sätt ugnen på 175-200
°
. Bryn dom tinade fileérna lite hastigt i smör, salta och peppra. Lägg över i en smörad, ugnsfast form. Halvera cocktailtomaterna och skär purjolöken. Strö räkor, dill, tomater och purjolök över fisken.
Lägg alla ingredienser till såsen i en kastrull och koka upp, låt sjuda någon minut och häll sedan över fisken. Sätt in i ugnen i ca. 20 minuter. Servera med kokt potatis och en sallad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar