Pajskal
1½ dl vetemjöl
1½ dl grahamsmjöl
½ tsk salt
0,75 dl olivolja
½ dl vatten
Sätt ugnen på 175°. Blanda det torra i en bunke, tillsätt oljan och sist vattnet. Knåda till en deg och tryck ut i en pajform, ca. 25 cm i diameter. Förgrädda i 15 minuter.
Fyllning
Fryst hackad spenat
Zucchini
Röd lök
Färsk sparris
Fetaost
Soltorkade tomater
Äggstanning
3-4 ägg
Några dl mjölk
Hackad persilja
Spad från dom soltorkade tomaterna
Salt, peppar
Tina spenaten i en bunke med vatten och pressa ur så mycket vatten som möjligt. Fördela över det förgräddade pajskalet. Skär zucchini, röd lök och sparris i lagom stora bitar och lägg i skalet. Smula över fetaost och klipp över soltorkade tomater.
Vispa äggen lätt, tillsätt mjölken och resten av ingredienserna till stanningen och vispa tills allt är blandat. Häll i skalet och grädda i 175-200° i ca. 30-40 minuter. Jag tycker att creme fraiche blandat med lite sweet chili är givet till paj, nästan lika givet som en sallad!

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar