
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
ca. 5 cm ingefära
4 dl matlagningsgrädde
2 msk senapsfrön
500 g halloumiost
750 g bladspenat
En skvätt mjölk
1 msk vinäger
1 msk råsocker
Gurkmeja
Salt, peppar
Smör, olivolja
Skär halloumin i bitar och stek tills den får fin färg. Om du använder fryst bladspenat så kan du tina den i en bunke med vatten, häll sedan av i ett durkslag och tryck ur så mycket vatten som möjligt. Finhacka lök, vitlök och ingefära och stek i lite smör och olivolja. Ställ åt sidan eller häll över i något annat.
Stek spenaten lätt i olivolja och häll sedan på matlagningsgrädde och spenatfrön. Låt puttra några minuter. Tillsätt sedan lök- och ingefärshacket och den stekta halloumiosten. Smaka av med vinäger, råsocker och färgsätt med gurkmeja. Häll i en skvätt mjölk, salta, peppra och låt grytan sjuda en stund.
Servera med kokt ris och gurkraita. (½ gurka och 3 dl turkisk yoghurt. Riv gurkan grovt, låt rinna av i ett durkslag och rör ihop med yoghurten.)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar