söndag, maj 09, 2010

Banangratäng

När jag gick gymnasiet så var det banangratäng till vegetarianerna när det var fiskgratäng till oss. Ibland gick vi och åt två gånger, det var nog bland det godaste som serverades där. För ett tag sen så hittade jag ett recept på internet, och har gjort det några gånger nu. En otroligt enkel och god gratäng!

Kokt ris för ca. 4 personer
Purjolök
Röd paprika
Champinjoner
Smör eller olja
ca. 2 tsk curry
ca. 2 tsk grönsaksbuljongextrakt
Lite vatten
ca. 3 bananer
ca. 3 dl mjölk

Sätt ugnen på 225. Koka ris för 4 personer. Skiva purjolök och champinjoner, strimla paprikan och fräs grönsakerna i lite smör eller olja. Tillsätt curry och grönsaksbuljongextrakt tillsammans med lite vatten och låt puttra någon minut. Bred ut det kokta riset i en ugnsfast form, fördela grönsaksröran över och lägg på bananskivor. Häll på mjölken och gratinera i ugnen i ca. 15 minuter.

(Jag skrev inga exakta mängder på grönsakerna, för jag tycker att man ska ta så mycket man vill av allt!)

3 kommentarer:

  1. Banan är mat är en fullträff!

    SvaraRadera
  2. Faktiskt! Har haft lite svårt för varma bananer förut, men det är väldigt gott! Speciellt till curry :)

    SvaraRadera
  3. absolut, och jag länkar självklart tillbaka!

    SvaraRadera