Färska lasagneplattor, 200 gram
1 paket bacon
1 gul lök
Färska champinjoner
Fryst hackad spenat, ca. 6,7 klumpar
Hackad persilja
1 förpackning cocktailtomater
Creme fraiche
Salt, Peppar
Sätt ugnen på 225°. Börja sedan med att hacka lök, skära champinjoner och tomater i mindre bitar och tina spenaten i en bunke med vatten. Stek sedan baconet i en panna, tillsätt lök och champinjoner. När det fått lite färg rör du ner önskad mängd creme fraiche, persilja och den tinade spenaten (pressa ur så mycket vatten som möjligt innan bara). Salta, peppra och låt puttra några minuter.
Dela dom färska lasagneplattorna i mindre bitar, så dom blir fyrkantiga ungefär. Lägg sedan på lite fyllning mitt på och rulla ihop försiktigt, lägg i en lätt smord form. När formen är fylld, eller plattorna slut, gör du en bechamelsås och häller över. Strö sedan på rikligt med parmesan och skjutsa in i ugnen i ca. 25 minuter.
Bechamelsås
2 msk smör
2 msk mjöl
4 dl mjölk
Salt, Peppar
Smält smöret i en kastrull, vispa ner mjölet och låt det bubbla ca. 1 minut. Häll på mjölken och koka upp, vispa hela tiden! När den tjocknat ordentligt krydda med salt och peppar.


Inga kommentarer:
Skicka en kommentar