
2 laxfilèer
ca. 1 dl olivolja
Färsk ingefära
1 citron
1-2 vitlöksklyftor
Färsk persilja
½ tsk sambal oelek
Salt, Citronpeppar
Lite socker
Häll olivoljan i en djuptallrik. Riv i färsk ingefära, tvätta citronen och riv i skalet från den, pressa sedan i saften. Hacka eller pressa vitlöksklyftorna, hacka persilja grovt och blanda i. Krydda med sambal oelek, salt, citronpeppar och lite socker. Rör om.
Skär laxen i mindre bitar och lägg ner i tallriken, blanda runt med händerna tills allt är blandat. plasta och ställ in i kylen några timmar innan grillningen. Trä sedan laxbitarna på spett och grilla!

Grönsaksspett; Skär grönsakerna i så jämnstora bitar som möjligt och trä på spett. Om det är träspett blötlägg dom innan, annars börjar dom brinna! Jag tog zucchini, färska champinjoner, paprika och cocktailtomater. Man kan pensla dom med olivolja, men det behövs inte! Grilla tills dom får lite färg.

Emelie, hennes Victor och Johanna vid grillen. Markus och min Viktor satt inne medans vi grillade. Tack för en mysig söndag mina vänner!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar