tisdag, maj 25, 2010

Chili con carne

Jag kommer ihåg när vi var mindre och brukade bjuda hem våran morbror på chili con carne, det var alltid lite speciellt. Mamma drog fram den stora gjutjärnsgrytan och gjorde ett riktigt storkok. Nu är det jag som står och rör i en gryta, i vårat kök (vem försöker jag lura, MITT kök). Mammas chili con carne är alltid godast, men min är inte långt därefter! Receptet är för ca. 4 personer.

ca. 400 gram nötfärs
1 hackad lök
2-3 vitlöksklyftor
1 bruk vita bönor i tomatsås
1 burk/förpackning bönmix
1 grönsaksbuljongtärning
Chilisås
Tomatpuré
Paprikapulver
Mald koriander
Spiskummin
Sambal oelek
Salt, Peppar

Smält smör i en stor panna eller gryta. Fräs den hackade löken snabbt, lägg ner nötfärsen och bryn den. Pressa ner vitlöksklyftorna och häll i vita bönor, bönmixen och släng i buljongtärningen. Rör runt och låt puttra på medelvärme. Sen är det upp till dig! Häll i chilisås och tomatpuré tills du är nöjd. Krydda med paprika, koriander, spiskummin, sambal, salt och peppar. Smaka hela tiden av tills det är så starkt som du vill ha det. Servera med rostat bröd, ris eller vad du nu tycker är gott till. Vi åt vitlöksbaguetter och sallad till!

2 kommentarer:

  1. Tack för det gumman, men du är fenomenal i köket! Viktor kommer aldrig att tyna bort pga matbrist även om han e lång å smal som en flaggstång;) Ha, det bra så hörs vi sen! Puss å kram älskar dej<3 Mamma

    SvaraRadera
  2. Haha, tack min lilla mamma :) <3
    Puss o kram älskar dej!

    SvaraRadera