måndag, maj 03, 2010

Farfalle al salmone

Det här är en otroligt god pasta med lax, vet inte riktigt hur många gånger jag gjort den. Viktor som vanligtvis inte är alltför förtjust i att laga mat var väldigt ivrig att lära sig laga det här. Jag brukar alltid ta lite mer lax och lite mer grädde när jag gör det här, men det är ju en smaksak! Jag skriver grundreceptet så gör man lite som man vill!

400-500 gram pastafjärilar (Farfalle)
Salt
ca. 150 gram lax
½ gul eller röd lök
Saften från ½ citron
1 dl grädde
2 msk tomatpuré
Finhackad persilja
Smör

Koka upp mycket vatten till pastan, skala och hacka löken smått, och skär laxen i mindre bitar (Frysta portionsbitar funkar jättebra).
Stek löken genomskinlig och mjuk i smör, lägg i laxen och rör om ordentligt. "Hacka" sönder laxen lite grann, så det blir ännu lite mindre bitar. Häll över citronsaften och låt koka in i ca. 5 minuter. Häll på grädde och tomatpuré och låt puttra några minuter, ställ åt sidan.
Salta vattnet och koka pastan enligt angiven tid, tills den är al dente. När den kokat klart låter du den rinna av i ett durkslag och häller sedan ner i pannan med laxröran. Tillsätt persiljan och rör runt ordentligt så allt blandas. Servera genast!

3 kommentarer:

 1. ååh pasta... det kan man aldrig få för mycket av!
  förresten måste jag erkänna att jag är imponerad av din styrka på bodypumpen! känns som att jag är dubbelt så stor som dig, men du tar ju ändå nästan mina vikter :)

  SvaraRadera
 2. Detta recept skall jag nog spara, verkar vara i min smak!

  SvaraRadera
 3. Det är otroligt gott, så det tycker jag verkligen du ska göra :)

  SvaraRadera