torsdag, maj 13, 2010

Kycklingwok med nudlar

Dagens middag blev till Viktors glädje kycklingwok, vilket är väldigt lättlagat, snabbt och gott! Det här receptet räcker till 3-4 personer.

2 kycklingfiléer
300-400 gram fryst wokmix
1 burk bambuskott (om man vill)
En skvätt soja
ca. ½ dl sweetchilisås
Saft från en ½ citron
ca. 1-2 tsk mald koriander
Salt, peppar
Smör eller olja
Cashewnötter
Äggnudlar för ca. 4 personer
(Eller 2-3 förp. snabbnudlar)

Skär kycklingen i mindre bitar och tina den frysta wokmixen lite grann, skölj den med varmt vatten i ett durkslag t.ex. Smält smör i en stor panna och bryn kycklingen. Krydda med salt, peppar och mald koriander. Häll på en skvätt soja, sweetchilisås och saften från en halv citron. Låt puttra några minuter och häll sedan ner wokmixen och bambuskotten. Rör runt och låt stå på medelvärme medans du kokar nudlarna enligt angiven tid. När dom kokat klart häller du av dom i ett durkslag och lägger sedan ner i woken. Tillsätt cahewnötter, så mycket du vill, och blanda ordentligt. Servera!

3 kommentarer:

  1. Oj, vad det såg gott ut!!

    SvaraRadera
  2. Glömde å skriva att jag ska testa detta! Puss, mamma♥

    SvaraRadera
  3. Till Mamma; Det tycker jag du ska göra :) <3

    SvaraRadera