Idag innan Viktor skulle till jobbet slängde jag ihop den här enkla och fräscha pastan. "Spaghetti med citron" låter väl inte så spännande, men det var väldigt gott. Och snabblagat framförallt!
400 gram spaghetti
1 citron
2 msk smör
2½ dl grädde
1 dl riven parmesan
Salt, Peppar
Koka upp mycket vatten till pastan. Skölj citronen noga och smält hälften av smöret i en stor panna. Riv i skalet från citronen när smöret smält (inte det vita skalet) och tillsätt grädde, salt, peppar och låt puttra i ca. 5 minuter. Salta vattnet till pastan och koka tills den är al dente. Låt den rinna av i ett durkslag och häll sedan pastan i stekpannan med såsen och rör om. Lägg i riven parmesan, resten av smöret och pressa i saften från halva citronen. Rör om ordentligt och servera genast!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar