tisdag, maj 11, 2010

Panerad pangasius, mosade ärtor och "skagenröra"

Igår när jag var på gymmet och brände lite kalorier var det Nigella på tv-monitorn på crosstrainern. Hon gjorde ett grönt och härligt mos av ärtor som jag var tvungen att testa! Så idag gjorde jag det till middag, tillsammans med lite fisk, kokt potatis och hemmagjord skagenröra!

Panerad pangasius, 2 personer
2 pangasiusfiléer
1 ägg
Ströbröd
Salt, Citronpeppar
Smör

Tina fiskfiléerna och vänd runt i ett uppvispat ägg. Blanda ströbröd, salt och citronpeppar på ett fat och vänd runt filéerna ordentligt så dom är helt täckta. Smält smör och stek fisken på medelvärme tills den får fin färg. Servera med kokt potatis, potatismos eller något annat.

Mosade ärtor, ca. 2 personer
2-3 vitlöksklyftor
Frysta ärtor, ca 400 gram
Lite smör
En klick creme fraiche
Salt, Peppar

Skala vitlöksklyftorna och koka i några minuter, häll ner ärtorna i det kokande vattnet och koka tills dom är mjuka. Häll av i ett durkslag och häll tillbaka i kastrullen, tillsätt smör, creme fraiche, salt och peppar och mixa med mixerstav till ett mos. Har man matberedare kan man använda den.

Skagenröra
Räkor
Turkisk yoghurt
Röd lök, hackad
Citronsaft
Dill
Röd rom
Crabsticks
Salt, Peppar

Jag har inte skrivit några mängder, utan tycker att man tar så mycket man vill av allt tills man är nöjd! Man får smaka av tills man tycker att det smakar bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar