
400-500 gram nötfärs
½ dl ströbröd
1 dl mjölk
1 ägg
Skinka
Mozzarella
Färsk persilja
Salt, Peppar
Sätt ugnen på 175°. Blanda ströbröd, mjölk, salt och peppar i en liten skål och låt svälla i 10 minuter. Skär skinkan i mindre bitar, hacka persiljan och tärna mozzarellan. Blanda det svällda ströbrödet med nötfärsen, ägget, skinkan och persiljan till en jämn färs. Smörj en ugnssäker form och lägg i hälften av färsen, platta till den lite grann och forma till en "längd". Strö över mozzarellatärningarna och tryck sedan på resten av färsen. Forma till en limpa! Ställ in i mitten av ugnen i ca. 45 minuter. Servera med kokt potatis, sås och en sallad!

Lyft ur "limpan" när den är klar och vispa ur med lite buljong. Smält 2 msk smör och vispa ner 3 msk vetemjöl. Rör ner 4 dl sky/buljong lite i taget. Smaksätt med salt, peppar och soja. En skvätt grädde är inte helt fel, kanske lite creme fraiche också om man vill!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar