tisdag, juli 13, 2010

Pasta med bacon och bladspenat

Vad jobbigt det är när man vet vad man ska göra till middag, och vet att om man ska kunna göra det så måste man handla det och det. Och så finns det inte när man väl kommer till affären. Det hände för mig idag, det var slut på färska champinjoner. Det är något som alltid finns, hur kan det ta slut! Hur som helst gick vi fram och tillbaka inne på Konsum, funderade till och med på om vi skulle köpa champinjoner på burk. Men till slut slog det mig att en burk Creme Bonjour med kantarell kanske skulle funka, och det gjorde det!

ca. 400 gram pasta
1 paket bacon
Färsk bladspenat
1 burk Creme bonjour kantarell (100 gram)
Lite mjölk
Färsk persilja
Peppar
(Parmesan)

Koka upp vatten och koka pastan enligt angiven tid. Hetta upp en stor panna och klipp i baconet. När det börjat få lite färg blanda ner lite bladspenat. Rör ner creme bonjour-burken tillsammans med lite mjölk och hackad persilja. Låt puttra medans pastan kokar klart.
När pastan är al dente häller du av den i ett durkslag och häller sedan ner i pannan med såsen, peppra lite grann och rör om. Om du som jag ääälskar parmesan kan du riva i rätt rejält, annars skippar du det!

2 kommentarer:

  1. Parmesan kan ätas till allt! världens bästa uppfinning :)

    SvaraRadera
  2. Men eller huuur! Det är en av alla guds gåvor till människorna! :D

    SvaraRadera