tisdag, augusti 03, 2010

Karré med smak av Medelhavet

Jag avskyr att gå till jobbet och inte veta vad jag ska laga för middag när jag kommer hem. Speciellt såna här dagar, då jag jobbar till 17.00 och vill/ska träna 18.30, det blir ju så stressigt! Men jag tog fram två karréskivor från frysen innan jag gick imorse och tänkte att något ska jag väl kunna hitta på. Och på den 5 minuter långa promenaden från jobbet och hem visste jag vad jag skulle göra! Eftersom att Viktor inte åt hemma så passade jag på att använda sånt han inte gillar. Som fetaost och soltorkade tomater! Jag skriver inga mängder alls nu, men man kan ju beräkna en skiva karré/person, och så tar man som man vill av resten så blir det toppen!

Karréskivor, med eller utan ben
Fetaost
Soltorkade tomater
Persilja
Crème bonjour vitlök
Cocktailtomater
Salt, Peppar, Olivolja

Sätt ugnen på 200-225
°. Hetta upp lite olja i en panna och stek karreskivorna snabbt, bara så dom får lite yta. Salta och peppra på båda sidorna, lägg sedan ner dom i en lätt smord ugnsform. Hacka fetaost, soltorkade tomater och persilja, rör ihop tillsammans med lite av oljan från dom soltorkade tomaterna i en liten skål. Bred lite crème bonjour på karréskivorna och fördela fetaröran över. Lägg några delade cocktailtomater runt om och ställ in i mitten av ugnen i kanske 15-20 minuter. Servera med bulgur eller något annat, och en sallad! Fetaröran ska jag prova på kyckling nån gång också!
Innan ugnen..

Efter ugnen..

Och så på tallriken!

1 kommentar:

  1. Svar: Jag var på en ö som heter HYdra. Den är lite okänd, men hur härlig som helst :)

    SvaraRadera