onsdag, augusti 18, 2010

Ugnsstekt falukorv med mozzarella

Om det är något jag kan komma på att jag verkligen är riktigt sådär sugen på, så är det potatismos! Idag var en sån dag, och så fick det bli. Gjorde ugnsstekt falukorv till, med massa ost. (Perfekt för dig som LCHFar Anja!) Mozzarella, cream cheese och lite skivad goudaost. Hemskt gott blev det, och ostigt!

400 gram falukorv
1 mozzarella (125 gram)
Dijonsenap
Ketchup
Cream cheese, naturell
Ost (om man vill)
½ röd lök
En liten burk skivade champinjoner

Sätt ugnen på 200
°. Skär skåror i korven och skär mozzarellan i tunna skivor, dela i mindre bitar om dom blir stora. Klicka i lite dijonsenap och ketchup i varje "skåra" på korven och tryck i en liten bit mozzarella i varje. Lägg korven i en lätt smord ugnsfast form, klicka på cream cheese, och lägg på lite skivad ost om du vill ha det ostigt! Skiva löken ganska grovt och lägg i formen tillsammans med burkchampinjonerna. Gratinera i ugnen i ca. 25-30 minuter. Servera med ett gott potatismos, kokt potatis eller ris!

2 kommentarer:

  1. Åh ja det här är så jäkla gott!!!! Men ketchupen byts ut mot krossade tomater eller tomatpure då det är en riktig sockerbomb :) lagade faktiskt det här för inte så länge sen, men det var smart med mozzarellan så jag måste nog göra en ny omgång :D

    SvaraRadera
  2. Det har du rätt i! Mozzarella i var jättegott, det är lite jobbigt bara att det blir så trådigt av mozzarella. Det är som lite svårt att få upp det på tallriken :)

    SvaraRadera