
ca. 500 gram fläskkött
2 paprikor
1 röd lök
3 morötter
1 liten burk krossad ananas
1 liten burk skivad ananas
Någon msk vitvinsvinäger
Någon msk soya
2-3 msk tomatpuré
1 köttbuljongtärning
Lite mjölk
Färsk ingefära (Om man vill)
Salt, Peppar, (Mald ingefära)
Ev. lite socker
Strimla köttet och paprikorna, skär morötterna och löken i mindre bitar. Häll den krossade ananasen i ett durkslag och låt rinna av, men spara spadet! Smält lite smör i en gryta och fräs köttet, salta och peppra. Vill man kan man pudra på lite mald ingefära också. Häll över köttet i något annat och fräs på grönsakerna och den avrunna, krossade ananasen. Häll även över den i något annat och ställ tillbaka grytan på plattan. Häll i ca. 7 dl kokat vatten, ananasspadet, vinäger, soya, tomatpuré och buljongtärningen. Vispa ihop och låt koka upp, lägg sedan tillbaka köttet och grönsakerna i grytan och såsen. Man får smaka av ganska ofta så det inte blir för surt eller sött. Skvätt i lite mjölk och kanske lite socker, riv i lite färsk ingefära också. Gör en redning av mjöl och lite vatten, tillsätt under omrörning. Låt puttra länge! Min gryta puttrade på först i ungefär 3 timmar, på ganska låg värme. Sen stängde jag av plattan och lät den stå i nästan 3 timmar till. Innan vi skulle äta skar jag ananasringar i mindre bitar och rörde i, lät bubbla ett tag och serverade sedan till bulgur och en sallad!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar