lördag, december 04, 2010

Saffransskorpor

När Viktor jobbar kväll/natt, så är det väldigt lätt hänt att jag känner mig hemskt rastlös och tycker att jag spenderar lite för mycket tid framför facebook eller bloggar. Så tidigare ikväll tågade jag in i köket och gjorde saffransskorpor efter lite inspiration och ett himla bra recept hos Pickipicki. Runt 22.20 tyckte jag att det var en helt utmärkt tid att ställa sig och koka knäck. Tror dock att den blev lite mjuk, men jag får väl koka ny då, någon annan rastlös kväll när det bara är jag och katterna. Men hur som helst, saffransskorporna var helt underbara! Och otroligt enkla att göra. Perfekt nu när saffran är så himla billigt! Lika bra att köpa hem ett litet lager!

100 g smör
1
g saffran
2 ägg
1,5
dl strösocker
5 dl vetemjöl
1,5
tsk bakpulver
1,5 dl sötmandel

Sätt ugnen på 175
°. Smält smöret och blanda det med saffran, ägg och socker. Grovhacka mandeln och rör ner i smeten tillsammans med mjöl och bakpulver. Rör ihop till en smidig deg och dela i tre delar, rulla ut varje del till en längd och lägg alla tre på pappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen i 25 minuter. Skär sedan längderna lite på snedden, i centimetertjocka "skivor", med en vass kniv. Lägg varje skorpa med snittytan uppåt på plåten och sänk värmen till 125°. Låt dom torka i 10 minuter och stäng sedan av ugnen och låt dom fortsätta torka i eftervärmen, eller över natten.

3 kommentarer:

  1. Vad kul att du gillade saffransskorporna, det gör jag med! :-)

    SvaraRadera
  2. MMMH det här ska jag prova någon gång!

    SvaraRadera
  3. Tina; Jag älskade dom! Så otroligt goda och juliga!

    Emelie; Det tycker jag! Det var hur enkelt som helst!

    SvaraRadera