tisdag, november 30, 2010

Fläskfilé i rödvinssås

Man skulle väl kunna säga att det inte är superkul att bo i Östersund just nu. Många har säkert redan hört om parasiterna som bestämt sig för att simma runt i Storsjön, och göra kranvattnet helt odrickbart. Så i helgen har jag kokat kastrull efter kastrull och svurit över vattnet. Som det verkar får vi vänta tills efter nyår innan vi kan hälla upp ett glas kallt vatten direkt från kranen. Så ni med rent vatten kan skatta er lyckliga, jag är riktigt avundsjuk! Dessutom är det kallt också, både ute och här inne hos oss. Alla element är uppskruvade till max, men det hjälper inte riktigt. Ett hemskt jobbigt läge alltså! Men såhär i juletider ska man väl egentligen inte gnälla. Jag kan istället glatt meddela att jag fick tillbaka den senaste kemitentan idag, som var godkänd! Och så åt vi ute med Viktors familj idag, eftersom han fyller år. Så det är ganska bra också, emellanåt. I söndags till exempel, när vi tände första ljuset och åt god middag, då var det bra!

1 Fläskfile
Några dl grädde
ca. 2 dl rött vin
Lite soya
Ev. lite torkade kantareller
Färsk persilja
1-2 tsk dijonsenap
Mjöl+Vatten
Salt, peppar

Skär bort sånt man inte vill ha på fläskfilén och skär i mindre bitar, salta och peppra. Smält smör i en djup panna och lägg i köttbitarna, stek lite lätt på varje sida så dom får lite färg och lägg över på en tallrik. Vispa i grädde i pannan och tillsätt vin, dijonsenap och smula i lite torkade kantareller. Klipp i lite persilja och låt såsen puttra i några minuter. Är den lite väl lös kan man vispa ihop mjöl och vatten och röra ner i såsen. Lägg sedan i köttbitarna och låt dom puttra i såsen tills dom är "färdiga". Klipp i lite mer persilja och servera med en sallad och ugnsstekt potatis.

3 kommentarer:

 1. Τhank you for sharing your thoughts. I reаlly appreсiate your effοгts and I will bе waiting for youг next write ups thanks oncе again.


  Feel free to visit my site - http://www.xfire.com/blog/elise36i/4567886

  SvaraRadera
 2. Why viewers still make uѕe of to rеad nеwѕ papers when in this technologiсal woгld all is avaіlable οn web?  Feel freе to vіsit mу site; click through the up coming webpage

  SvaraRadera
 3. I'm not publishing this in wellness and wellness as there is no opportunity for comments in that category at this time, and I want to be capable to add a comment later regarding his condition.

  My homepage - flex belt review

  SvaraRadera