100 gram smör
1 dl grahamsmjöl
2 dl dinkelmjöl (eller vetemjöl)
0.75 dl kesella
Blanda ihop alla ingredienser till en deg och tryck ut i en pajform. Nagga botten och ställ kallt i 30 minuter. Sätt ugnen på 200°, och förgrädda sedan skalet i 10 minuter. Förbered fyllningen under tiden.
1 förp. körsbärstomater
Ett knippe sparris
Några champinjoner
½ rödlök
Ev. några kalamataoliver
Mozzarella
ca. 1 dl kesella
3 ägg
3-4 dl mjölk
Torkad timjan
Torkad basilika
Salt, peppar
Halvera tomaterna, bryt av den hårdaste biten på sparrisen och skär i mindre bitar. Skiva champinjoner och rödlöken, tärna mozzarellan. Smält lite smör i en panna och stek på rödlök, champinjoner och sparris lite snabbt. Vispa ihop kesella, ägg, mjölk och kryddor till äggstanningen. Ta ut skalet när det är förgräddat och lägg i dom stekta grönsakerna, tomaterna och eventuellt lite oliver. Fördela mozzarellan och häll på äggstanningen. Ställ in i mitten av ugnen och grädda i 25-30 minuter, tills den "stannat" till. Servera med en sallad och en god dressing!


Inga kommentarer:
Skicka en kommentar